Divattalan raszta viselet

Divattalan raszta viselet

Egyre több forrásból áramlik az a vélemény, hogy a rasztafarizmusból kilépett a raszta haj, mint külcsín. És lám-lám tényleg ha körbenéz az ember, igazolni látja ezt a feltételezést.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

A nagyobb médiák is elkezdtek vele foglalkozni, hogy a raszta haj divatosodik, azaz elhagyja a szubkultúrákat. Ennek oka jelen pillanatban még nem tisztázott, de sok szereplős lesz a vélemény formálás oka. Egyrészről a világ kinyílt, nincsenek olyan kulturális elnyomó karhatalmak, akik ne engednék ezt a hajviseletet, így csak a lázadóknak kellene hordania.

A jólfésültség nagyon fontos szempont.

Az idősebb generációk, munkáltatók és oktatók is elfogadóbbak a kinézetek sokszínűsége területén, így a dreadlock hajviselet is belekerült ebbe a tolerálható sapkába. Pedig ez a raszta dolog nem jár hátrányos megkülönböztetéssel, miért ne csapnának bele azok is, akik láttak egy jó rasztát egy filmben vagy klipben. Esetleg ismerősüknél megtetszett a hajviselet, vagy csak egyszerűen gyűlölnek már minden nap fájdalmasan fésülködni.

A legnagyobb információ forrásunkat, az internetet se felejtsük el megemlíteni, ahonnan árad hozzánk, hogy ki és ki lett raszta, és látjuk, hogy mennyire nem okoz nekik problémát a társadalmi közökben való mozgás … sőt!

Tehát ideje magunkban is átformálni, hogy mit gondol a nagyközönség hazánkban is a raszta hajról és persze annak viselőjéről.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...