Ha nem elég hosszú a hajam a dreadlockhoz, mit tegyek?

Először is tisztázzuk, mekkora hajra van szükség ahhoz, hogy egyáltalán raszta hajban gondolkozhasson az ember. Azt mondják, már 10 cm-től be lehet rasztázni a hajat. Én azért szeretek 12 cm-t mondani, mert az a 2 cm 1-2 hónap extra növesztés, viszont ez az a méret, aminél biztosan egyben marad a raszta méreténél fogva. Mivel olyan közel van a rövid tincs teljes „tartalma” a fejbőrhöz, így elég fájdalmas tud lenni az összeállítása. Az a 2 cm nagyon is fontos szerintem. Igen, jól érted, szerintem is számít a méret:)

A mai világban szinte mindenre van megoldás.

Ha nincs meg ez a – fentebb úgy hiszem megegyeztünk abban, hogy – 12 cm hajad, akkor egyetlen dolgot tehetsz, méghozzá várnod kell. Viszont amint meg van a minimális hosszod a raszta haj készítéshez, akkor lehet egyből csak egy dreadlockot csináltatni (ami jó picike lesz kezdetben). Vagy már a készítéskor egyből megtoldatni. Ezt a toldást persze a készítéstől független pillanatban is meg tudod csinálni.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Ezt a dreadlock hosszabbítást hívhatjuk még toldásnak vagy erősítésnek is. Ez utóbbi szó jól mutatja, hogy ugyanazon kategória a rasztánál, ha a végét hosszabbítjuk, vagy vastagítjuk a tincseket. Esetleg leszakadt raszta darabkát vissza horgolunk.

Manapság hazánkban is nagyon sokan választják ezt a megoldást, hogy azonnal hosszabbítanak olyan mennyiségben, ahogy az álom rasztájukat képzelték el anno. Észre szokták venni Te is ilyen dreadlockokat az utcán? Nem? Hát pont ezért vállalják be Ők is, mert a hiedelemmel ellentétben egyáltalán nem is észrevehető a toldás.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...