Hogyan kell tisztítani a dreadlockot?

Mivel tisztítani kell a dreadlockot! Igen, sajnálatos, ha abban a hitben éltél, hogy ez „öntisztuló”, meg az angyalok rá énekelnek, ha eleget gondolsz rá, stb. Ha pedig tisztában voltál vele, hogy márpedig valahogy időközönként tisztítani vagy kénytelen. Itt most nem arról van szó, hogy kit zavar a „hajszag”, vagy, hogy viszket, ráfolyik valami, blabla. Az alapvető élettől, a szobában üléstől is por száll rá, hozzád ér nyáron, sportolás közben, buliban, fogdossák idegenek, mert így akarnak veled szexuális kapcsolatot létesíteni (Igen! Erre is jó a raszta viselése, úúúgy-ááám, Migiri!). Tehát saját higiéniád érdekében kénytelen vagy tisztítani a raszta tincseidet!

Volt már olyan, hogy megakarták szagolni a hajad mert azt hitték rossz szaga van?

Ennek a tisztításnak több szintje van. Most ne hidd, hogy egyszerűen választasz egyet, és boldogan életed végéig használod azt a módszert. Kombinálni kell őket, ha időt akarsz magadnak spórolni, és ezzel egyenértékűen szenvedéstől szeretnéd magad megkímélni. A tisztán tartást három egyszerű kategóriába tenném, viszont azok módszerét nem részletezném, hisz a rasztajavitas.hu oldalon teljes mértékben mindent megtalálsz ezekkel kapcsolatban.

A rasta mosása, a rasta tövének tisztítása, hajszeszelés.

A dreadlock mosásának a lényege, hogy az egész hajat, fejbőrt, minden tincset teljes egészében átmossuk, megtisztítsuk. Ehhez ajánlom, hogy 3-4 körben is áztassuk, szappanozzuk, átmossuk. Meglátod, még a harmadik vagy negyedik körnél is látni fogod a vízen, hogy kellett az neki.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Az előző módszer rövidebb változata (időben és a haj súlyával vívott harcban) a rasta tövének megmosása. Ha a szennyeződésektől megfelelő módon óvod a dreadlockod, akkor nem szükséges havonta az egészet átmosnod, aztán órákig haj szárítóznod. Ennek a lényege, hogy csak a rasta tincsek tövét és a fejbőrt mosod át alaposan. Így a viszketéstől és esetleges kosztól a fejbőrön szabadulhatsz.

A hajszesz pedig konkrétan arra való, amire veszed azt. Ezt értem úgy, hogyha viszketésre, korpára, gombára, fejbőr érrendszerének serkentésére veszel hajszeszt, akkor azzal bírod a kellemetlen hatásokat, gondokat kezelni. Egy egyszerű hajmosás az előbb felsorolt gondokat például nem feltétlen oldaná meg.

Próbáld tehát kombinálni ezeket a tisztítási módszereket. Meglátod, hogy kevesebb gondod lesz így a hajaddal.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...