Mi az a Dreadlock?

Hát nagyon egyszerűen el is magyarázhatnánk, egy szinonima használatával. Egyszerűen szólva a dreadlock az angol neve annak, amit mi raszta hajnak hívunk. Ha nem elégett ki ennyiben a válasz, akkor definíciót is megpróbálok összeírni az azonosítására a dreadlocknak.

Első, és legfontosabb tulajdonsága, hogy ez egy hajviselet, nem kötődik kizárólag egy divathoz, zene stílushoz, vallási felekezethez (!), korosztályhoz vagy nemhez. Ahogy bárkinek lehet hosszú vagy rövid haja, úgy akárki lehet dreadlock viselője is.

Kell a rasta tincseinkkel foglalkozni.

Ezt a hajat az jellemzi, hogy egyszerűen szólva nem lehet kifésülni. Viccesen hangzik, de ha belegondolunk, tényleg erről van szó. A hajszálak nem párhuzamosan, egymás mellett haladnak, hanem egymásba vannak gubancolva. Minél szorosabb a kóc, minél kevesebb hajszál áll ki a dreadlock tincs oldalán, annál szebbnek látják az emberek (ezt hívjuk igényes, ápolt dreadlocknak). Tehát úgymond az ellentétéről van szó a „normál hajnak”, mivel itt a minél szorosabb kóc, és nem pedig a könnyen fésülhető hajról van szó.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása
Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...