2. Rész:“Nem lehet mosni!”

Az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy a rasztát nem lehet, esetleg nem kell mosni. Természetesen ez nem igaz, sőt! Raszta haj esetén is szükség van hajmosásra, hiszen ugyanolyan hatások érik a hajad így is, mint előtte. A hajad nem lesz öntisztuló, hiszen ez egy elszarusodott képződmény, nem rendelkezik olyan mechanizmusokkal, amelyek ezt lehetővé tennék.

A ruhákat is a testünket is mossuk, akkor a haj miért maradna ki?

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

A tévhit alapja talán az lehet, hogy rasztaként kevésbé látványos a fejbőr és a haj zsírosodása, így a hajmosások között eltelt időt ki lehet tolni. Ez pozitívumként is felfogható, hiszen a napi mosás nem tesz jót a fejbőrnek, túlzottan kiszárítja azt, így megjelenik a száraz korpa, esetleg a túl gyors zsírosodás. Ajánlott legalább egy hetet várni két hajmosás között – amennyiben egyéb szennyeződés nem teszi indokolttá egy-egy extra hajmosás beiktatását.

Rasztaként arra kell csupán figyelned, hogy szilikonmentes sampont, esetleg lúgos kémhatású szappant használj, hogy a tincseid filcesedjenek és tartósabbak legyenek, valamint arra, hogy alaposan szárítsd meg a hajad. Ha sokallod az időt, amíg a hajad kell szárítanod, gondolj arra, hogy a korábbi napi-két napi hajmosás idejét tömbösítve tudod le! ?

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...