Lehet készíttetni dreadlockot?

Mi az, hogy! Két módon lehet ilyen haj az ember fején. Amennyiben DNS-e is megengedi valakinek, akkor olyan a hajszerkezete, hogy magától is össze tud állni a raszta haj. Fontos tudni, hogy össze tud állni dreadlock formára, de ez közel sem jelenti, hogy olyan elrendezéssel az ember fején, ami neki megfelelő. Lehet, hogy nem lehet rendesen (ne nézzen ki hülyén) összefogni majd copfba. Az is megeshet, hogy olyan vékony vagy vastag tincsek kezdenek el összeállni maguktól a fején a „bevállaló személynek”, ami közel sem biztos, hogy tetszik neki. Ami még valószínűbb és sokszor találkozni is olyan esettel, hogy a tincsek közel sem sikerednek egyforma nagyságúra (átmérőre gondolok ez alatt). Tehát nem csak arról van itt szó, hogy látszik a tincsek méretkülönbsége. Kifejezetten valószínű, hogy egyes tincsek többszörösen vastagabbak lesznek, mint a többiek. Mely szintúgy a rendezetlenséget sugall a haj állapotáról.

A dreadlock készítését nem szalonban kell elképzelni.

Amennyiben készíttetés mellett dönt az ember, megválaszthatja a haj elrendezését, amennyiben erre szüksége lenne. Például a lányoknál lehet frufru-t kihagyni. Vagy még előnye a dreadlock készítésnek az, hogy előre kitalálható a tincsek vastagsága (átmérője).

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

A legfontosabb eltérés pedig a készítés és a természetes út között, hogy a készítés 1-2 napig tart, mire befejeződik. A természetes út 6-12-24 hónapig. És ennyi ideig senki ne akarjon szerintem egy hatalmas madárfészket a fején hordani… persze lehet egyszer ez is divat lesz, akkor miért ne!

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...