Raszta horgolótű

Ez az a kis csoda eszköz, mely nélkül én nem jöhettem volna létre – mondaná egy interjúban a Raszta tincs, ha híres lenne, A horgoló tűnek sok fajtája létezik, de melyiket is használjuk a dreadlock horgolásához? Nagyon jó a kérdés.

A legfontosabb, amit mindenek előtt tisztáznunk kell, hogy nem létezik külön ilyen, hogy raszta horgolótű. Az egy egyszerű, hétköznapi horgoló tű, melyet mi a rasztánk javítására vagy készítésére használunk.

Nem csak terítőket lehet horgolni.

A horgoló tűket fejük mérete alapján különböztetjük meg, ezeket pedig egy számmal jellemezzük. A szám azt jelöli, hogy mekkora a horgolótű fejének a mérete milliméterben kifejezve. Amire nekünk szükségünk van, az a 0,50-estől egészen az 1,5-ösig terjed. A két véglet más célt szolgál a raszta haj javításában.

A kisebb fejű tűk a 0,5-től 0,9-ig terjednek esetünkben. Ezekkel készíteni, összeállítani, keményíteni szokás a tincset. Nem a kiálló hajszálak eltűntetése a lényeg, hanem egy tartós dreadlock létrehozása, melybe könnyebb lesz behorgolni a kiálló hajszálakat.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

A nagyobb fejű tűk pedig az 1,0-tól az 1,5-ig terjedőek. Ezek pedig már arra valóak, hogy a megfelelő állagú (a keménységéből ez jól érzékelhető) rasta tincsekbe bele húzzuk a kiálló hajszálakat. Ez a folyamat az, amit hosszú távon tudna kell egy rasztának, hiszen ha egyszer a rasztája életében a „kis fejűs raszta javító módszer” megtörtént a haján, az megtartja stabil állapotát. Tehát ez után már csak a hajszálakat kell pár havonta behúzni a dreadlockba.

Bármelyik módszerre is lesz szükségünk, ugyebár ezeket a raszta horgoló tűket be kell szerezni. Ez nem is lesz nehéz, mert a legtöbb rövidárú boltban (tudod ott lehet tűket, csipkét, ollót, cérnákat kapni) hatalmas választékból tudunk válogatni. A tűk darab ára 400-500 Ft körül mozog, azaz senkit nem fog földhöz várni ezeknek a beszerzése.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...