Raszta fodrász avagy a dreadlock átalakító

raszta fodrász

Ne higgyünk annak, amilyen világot lefest számunkra Hollywood. Nem aranycsilláros, bőrfoteles csarnokot kell elképzelni, mint raszta fordászat. Egyszerűen ez csak egy közismert keresési kulcsszó (key phrase) arra a szolváltatásra vonatkozóan, ami dreadlockot készít a pácienseknek.*

Természetesen ne keverjük össze a fogalmakat.

Azaz ne keressünk az utcákat róva raszta haj szalonokat és erre vonatkozó hirdetéseket a kereskedelmi tv-k reklámjai között. Saját vélemény szerint nem is lenne jó, ha egy bármikor meglátogatható szalonban kellene 12 óra hosszás raszta készítést elszenvedni úgy, hogy 30 percenként betoppanna valaki, aki kérdésekkel és időpont foglalással traktálná a raszta mestert. Amúgy is elég fárasztó (és fájdalmas) a dreadlock készülése szegény áldozatok számára, nem hogy szünetek és időhúzó harmadik felek lassítsák a folyamatot.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Félreértés ne essék, vannak raszta fodrászok az országban. Megtalálhatóak az interneten, és igen, ilyen kifejezéssel is lehet őket keresni. A fenti viccesebb megfogalmazás lényege kizárólag annyi, hogy ne fodrász szalont keressünk utcafrontos bejárattal. Nem csak annak költségei miatt, amit sajnos az ügyfelek lennének kénytelenek fenntartani. Hanem mert a szabad bejárás miatt senki haja nem készülne el soha.

A raszta készítők tehát a fővárosban találhatóak csak meg fodrászatban (szalonokban), viszont bármely más városban egy hangulatos nappali vagy magánház lesz a raszta fodrászat. És már a fentiek után tudjuk, hogy ez nem igénytelenség miatt, hanem épp hogy az ügyfél pénztárcája és nyugalma végett fontos.

*(Fontos megjegyzés, hogy az alábbiak csak Magyarországi viszonylatokban érvényes, és országonként más szokások alakultak ki a raszta fodrász szalonokat illetően!)

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...