A raszta király/-nő és jelkép

Ti hallottatok már arról, hogy a rasztásokat királyoknak és királynőknek is nevezik? Ha még nem halottál erről, akkor érdekességként most elhoztuk nektek a témát. Olvassatok együtt velünk!


Felénk, nem feltétlenül biztos, hogy elterjedtek ezek a kifejezések, de ugyan csak érdekes. Ámbár ha összehasonlítjuk azzal, hogy hajkorona, talán ez is sok mindent megmagyaráz. És talán magától értetődik is, hogy milyen király és királynő. Ezekben ellehet mélyedni, amennyire csak szeretnénk vagy tudunk. De, hogy ne legyen feltétlenül ennyire mesebeli, lessünk bele a történelembe kicsit. Igaz itt nincsenek királynők de ez ne jelentsen problémát lányok, ti magatok vagytok azok! ?


“(a Királyok Királya, az Urak Ura és Júda (Júdea) népének hódító oroszlánja – the King of Kings, Lord of Lords and the conquering Lion of the tribe of Judah).” Hailé Szelasszié volt az első úgynevezett császár a raszták körében. Itt ugye a rasztafarizmus idejéről beszélünk. De vannak akik Bob Marley-rő hiszik, hogy ő volt a király. Igen, ő is jó volt, az egyszer biztos! De más egy zene és egy konkrét személy aki “megalkotta” ezt a vallást.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

De, hogy ne csak a megnevezésekről beszéljünk, említsük meg a raszta jelképeket is. Mégis mik ezek? Az első és legismertebb a Raszta haj (dreadlocks). Ezt nem is igazán kell kifejteni, ellentétben azzal ami ez után következik: Etiópia (Etihiopia). Etiópiának a földön lévő raszta paradicsomot nevezzük, vagy másnévem még “Zion”. Majd az következő a sorban de nem utolsó a „ganja”. Talán ez is ismert lehet többek számára, akárcsak a hajviselet. Ezek azok a jelképek, amik a szemünk előtt lebegnek, ha a Rastásokra gondolunk. Nem mellesleg még ugye a zászló, amit gyakran egy oroszlánnal a közepében ábrázolják. Színeit a többség már ismerheti is, zöld, citromsárga és piros, fenntről lefelé haladva természetesen. Nem is csoda, hogy királyoknak és királynőknek is emlegetik őket. Következő cikkünkben kicsit terjedelmesebben írunk a jelképekről. De ha tetszett a cikk, akkor jelezzétek felénk, és hamarosan mégtöbb érdekességet hozunk. Ne feledjétek, Királyok és Királynők vagytok!

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...