A dreadlock immáron már hipster és nem hippi dolog

A világ folyamatosan változik, így a dreadlock haj hordozói is vele változnak. A régi céltalan hippi közösségek hozzáállása már nem annyira szimpatikus a világ dreadlockjai számára, mint az, hogy képviseljük önmagunkat és mellette használjuk a technológiát is kedvünkre. Az, hogy nagyokat gondolkozunk kissé illumináltan a semmibe, nem olyan érdekfeszítő már, mint egy-egy jó könyv, oktató videó nézése avagy a Netflix letaglózó és szemet felnyitó egy-egy sorozata. Ez utóbbi pedig immáron a hipster kategóriába lép át. Tehát már azzal, hogy kedves olvasó itt vagy, biztosan nem tartozol az előbbi, eltűnőben lévő – és amúgy sem igazán közkedvelt – társadalmi subkultúrába.

Valójában az internetnek köszönhetően, már lehetőség van arra, hogy a világból kimenekülve is a részesei legyünk annak. Viszont ahhoz használni kell a kütyüket, ez utóbbi pedig azt az okot generálja, hogy ahhoz érteni kell.

Itt már átjutunk egy tanulás alapú társadalmi nézőponthoz. Hiszen nem elég csak cigit tekerni tudni. Érteni kell a közösségi médiák működését, olvasni kell a posztokat, cikkeket, tudni kell jó és minőségi fényképeket csinálni mobilunkkal. Arról pedig nem is beszélve, hogy vélemény írásához értelmes fogalmazás sosem árt, a tartalom megosztásához pedig videó- és képszerkesztési ismeretek sajátítandók el. Már-már össze is írtunk egy 30-40 évvel ezelőtti irodai középvezető számára megalkotott munkaköri leírást. Pedig itt mi csak a szociális jelenléthez szükséges kompetenciákat említettük, melyet a legtöbben szórakozásból és kapcsolattartásból tudunk és teszünk.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Viszont mindezen képességek tanultak és tovább fejleszthetőek. Azaz állandó változás történik szociális és ICT (angol rövidítése az infokommunikációs technológia) eszközhasználati ismereteinkben. Ez a változás alapú hozzáállás pedig szöges ellentéte a hippi lép konzervatív és időt megállító nézeteinek.

Így hát kedves olvasó örülönk, hogy napról napra Te is több vagy önmagad és a környezeted számára, de ezzel a társadalmat is támogatod, hiszen hozzá teszed magad, nem pedig kivonod belőle! Köszönjük szépen mindannyiunk nevében ezt!

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...