Raszta tévhitek

Minden féle dolgot hallhatunk ha arról van szó, hogy raszta. De vajon mik ezek és, hogyan tudjuk őket kezelni? Az első és talán legfontosabb, hogy egy szakértőt mindig kérdezzünk meg, főleg ha nem vagyunk biztosak a dolgainkban. A rasztázók, mindig tudják, hogy mikor mi a helyes eljárás a dreadlockkal kapcsolatban.

Raszta tévhitek 02

Sokszor ez a legelején tud nagyon zűrös lenni, hiszen nem ismerjük még annyira a rasztát főképp nem gyakorlatban. Sokan hibát szoktak elkövetni, már a mosással kapcsolatban is. Persze, mindenki úgy teszi ezt, ahogy neki a legjobb, de sajnos megkell találni azt a módszert, ami a legtartósabb, alaposabb egy mosásnál. Ugyanis gond szokott lenni néha azzal a bizonyos hajszaggal, vagy a kellemetlenebb esetben a természetes zsírokkal a hajtövekben, akár egy bizonyos idő után “hajpenésszel”. Ezek gyakori előfordulását jelentik a nem megfelelő raszta haj ápolásának.

Persze, mindez mellett nem csak a tisztántartással vannak problémák, de a rasta haj stílus váltogatásokkal. Ez leginkább a festésre/ szőkítésre értendő. Sokan festik és szőkítik a hajukat, de abba sajnos nem gondolnak bele, hogy ez igazán káros hatással van a tincsekre és úgy a haj teljes egészére nézve. Igaz, mindenki azt teszi, amit szeretne, de érdemes odafigyelni, hogy mégis mit teszünk a hajunkkal, mit vállalunk be annak érdekében, hogy továbbra is szép maradjon és ne roncsolódjon a szerkezete.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Továbbá lehet nagyon sok mindent hallani a rasztákról, azon belül, pl. arról, hogy a baba hajszálakat, hogyan kezeljük, mivel rohamosan nő és mindig szétáll. Minden féle raszta hajra való terméket árusítanak, amiknek a több mint fele, sajnos nem ér fel az elképzelésünkkel, vagy egyszerűen csak vacak és kidobunk érte amannyi forintokat. A cikk elején említett raszta szalonokat, érdemes felkeresni és tőlük minél több információt megtudni, hogy mi tévők legyünk, ha egy egészséges, jól ápolt és irigylésre méltó dreadlock hajat szeretnénk.

Ne habozzatok szalonokhoz fordulni, mert ők mindenben segítenek. Azért nagyon fontos ez, mert senkinek sem ugyan olyan a hajszerkezete, nagyon változó és ez végett nem valószínű, hogy mindenkinek ugyan az fog segíteni. Előzzük meg a félrekezelését hajkoronáinknak és ha még nem késő, nézzünk jobban utána mindennek.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...