Fáj a Rasta?

A kérdések között szokott ilyenkor szerepelni, ha valaki még nem rasta, hogy mennyire fáj és hogyan fog állni? Tulajdonképp bizonytalan.
Mindenesetre elmondhatjuk, hogy nem kell aggódnia senkinek azon, hogy hogyan is áll, elvégre a többségnek nagyon is illeszkedik az arcához. Az, hogy mennyire fáj valójában a rasta, hát ki is fejtjük az egyszerű de mégis nagyszerű választ. Nincs olyan lehetőség, hogy nem fáj egy cseppet sem, olyan viszont már vagy, hogy kevésbé vagy kicsit. A készítésnél, főleg úgy, hogy először érnek tűvel a hajadhoz, még igazán szokatlan és ilyenkor persze, többnyire előfordul, hogy jobban fáj a vártnál, de nem kell aggódni, hiszen teljesen kibírható és pár horgolás után ez a fájdalom “megszűnik”. Igaz, sokszor ez az emberek tűrőképességétől is függhet, ugyanis nem mindenkinek ugyan annyira erős a chili sem.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Biztos, ami biztos, nem egy akkora borzalomról van ilyenkor szó, kilehet bírni. Azt is tegyük hozzá, hogy átlagosan kettő/ három horgoláson átkell esni ahhoz, hogy utána kevésbé érezhessük ha hozzányúlnak a hajtövekhez. Sokszor hallunk panaszokat arra, hogy napokon keresztül húzza a fejbőrt a tincs, mivel annyira szoros és ez is fájdalmas. Persze, mikor az első készítés megtörténik, a hajnak alapjáraton is újdonság így kicsit fokozza ez is a fájdalmakat, illetve muszáj erősen elkészíteni a töveket, különben könnyen és hamar szétbomlik a tincs és csak egy hatalmas kóc marad majd a végén, ami nem éppen lenne kedvező.

Persze, nem feltétel az, hogy nagyon szorosra horguljuk, lehet lazábbra is, de azzal hamarabb szembesülni kell, hogy a vártnál hamarabb kell javítani is. Tulajdonképp dupla munkának is lehetne nevezni. De mi van a készítésen és javításon kívüli fájdalommal? Ne ijedjetek meg, semmi szörnyű közölni valónk nincs, de érdemes odafigyelni egy két dologra és persze van pár olyan kisebb kellemesebb fájdalom is aminek inkább örülünk. Fontos ügyelni arra, hogy a tincsek tövei ne legyenek vékonyabbak maguktól a tincsektől, ilyenkor nagyon húzza a hajat és sajnos a hajhagymáknak sem tesz jót. Akkor érezhetünk kisebb húzást a fejünkön, ha megvastagítottuk az eredeti tincseinket és így lesz különbség a súlyukban. Ami pedig néha felszabadító tud lenni, vagy a későbbiekben a vizes raszta.

Fáj a rasta 01

Amikor hajat mosunk, akkor a víztől nehezebbé vállnak a tincsek és így igencsak érezhető, hogy valami van a fejünkön. Ezt már igazából azok értik jobban, akik nap mint nap tapasztaják a mosásnál. Ne féljetek, azért tényleg nem olyan vészes, mint amennyire rosszul hangozhat. További tartalmakért maradjatok velünk és hamarosan újabb cikkel érkezünk a számotokra.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...