Raszta szalon jelensége általánosságban

A rasztaszalonok mindenki tudja, hogy azt a célt szolgálják, hogy a javításra szoruló hajat rendbetegyék és persze a nem rasztások részére pedig elkészítsék azt. Sok stílusban tündökölhetnek ezek a szalonok/ üzletek, de a legvarázslatosabb élmény, amikor érezzük, hogy a tincseink megújulnak.
Az ügyfélfogadás, akkor a legszebb, ha törődünek az emberek kívánságaival. Nehéz ilyen üzletet találni, ahol ennyire nagy szeretettel vannak a kliensek iránt. Persze, sosem egyformák, mindig mindenhol valami más. Mindenkinek vannak bizonyos tapasztalatai a legtöbbjükkel kapcsolatban, ami általában a jó vagy rossz tapasztalatok. Érdemes megválogatni, hogy hová is megyünk, kihez ülünk be a székbe. Akármilyen messze is lehet egy szalon, ha arról biztosan tudjuk, hogy a rasztázó személyek becsületes és remek munkát végezek. Természetesen erre vannak a referenciaképek, hogy láthassuk a már elkészült vagy feljavított hajat, így eltudjuk dönteni, hogy melyik éri meg.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása


Magyarországon kissé kevesebb ilyen jellegű üzlettel találkozhatunk, ugyanis hazánkban nem feltétlenül tartozik a raszta az ismertek körébe. Minden esetre, a szalonok, mindig igyekeznek a legjobbat nyújtani a vendégek számára, sok féle szempontból, például, a fentebb említett vendégszeretet, tehát jó ügyfélfogadás, a kedvesség, az, hogy a páciensek kedvében járjanak stb. de persze, egy rasztázónak a szalonban az adja a legnagyobb boldogságot és önbizalmat, ha a vendégek elégedettek a munkáival, azzal amit kaptak.

Raszta szalon jelensége általánosságban
Raszta szalon jelensége általánosságban


Sajnos vannak olyan szalonok, ahol nem igazán tudják mindezen dolgokat megvalósítani, így elég nehézkesen tudnak tovább fejlődni is. A rasztaszalonok többsége, már úgy alakult ki, hogy megtanulták a mesterséget, és csak akkor vágták keményebb fába a fejszéjüket. Sokat hallhatjuk azt is, hogy egyik szalon ezért a másik pedig azért jobb vagy rosszabb a másiktól. Mindig akadni fog ilyen jelenség, főképp ha kezdetleges szalonokról beszélünk.

Raszta szalon jelensége általánosságban 02
Raszta szalon jelensége általánosságban 02


Ami érdekesség lehet számotokra és talán ez is gyakorinak mondható, a kérdés sokszor felmerül, hogy a rasztaszalon az egyenlő-e a fodrásszalonnal? A válasz, nem, nem egyenlő. A raszta, mint hajstílus, beletartozna a fodrászatba, mivel mégiscsak hajmegmunkálásnak minősül, de, akkor ez egy olyan ága lenne a fodrászatnak, ami talán a mai világban extrémnek mondható. Ezért emlegetik sokszor egyes szalonok, hogy nem fodrászok és semmi közük hozzá.


Persze ha nagyon szőrszálhasigatóak szeretnénk lenni, akkor lehetne ezt még tovább fokozni. Ti, hogyan látjátok mindezeket és milyen tapasztalataitok vannak a szalonokkal/ üzletekkel kapcsolatban?

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...