Ne gondold túl a dreadlockot

Sajnos ha nem vagy felsővezető egy nagy cégnél, vagy vállalkozó, akkor nem vagy kiképezve gyors döntések meghozatalára. Semmi probléma, ezzel a cikkel kicsit segítek el lavírozni a döntéshozatal világában.

Természetesen itt is előfordulhatnak bakik.

A kérdés maga az a bizonyos:

Már régóta akarsz rasztát, de nem tudod bele merj-e vágni?

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

Ismerős a kérdés, nyugodj meg. A raszták mindegyikénél felmerült a kérdés. csak van, aki 1-2 perc alatt, mások 1-2 év vagy évtized alatt tudta meghozni a helyes döntést ezzel kapcsolatban. Pedig egyszerűbb a kérdést megválaszolni, mint gondoltad eddig. Csak vagy rossz kérdések mentén akartál haladni, vagy nem tudtad,  hogy döntés elméleti módszer alapján jó helyen toporogsz-e. A két nagy kérdés a dreadlockod ügyében pedig a következő lenne.

  1. Mit tartok annyira vonzónak a dreadlockban?
  2. Mi tart vissza egészen pontosan a raszta haj viselésétől?

A válaszaidat nyugodtan írd le egy lap 2 oldalára, és bocsásd őket elméd csata mezején harcba. Melyik oldal fog dönteni?

A döntéselméleti módszert, aminek a fő kérdéseit olvashatod fentebb, gumikötél módszernek hívják. Igen, jól sejted, úgy kell ezt elképzelni, mintha 2 gumikötéllel lennél kifeszítve 2 ellentétes irányból. Amelyik gumikötél az erősebb, annak az irányába fogsz végül elmozdulni. Harcolhatsz az erőkkel, de a fizika törvényei ellen csak ideig-óráig vagy képes ellenállni. Ezek alapján pedig harcolhatsz a vágyaid áramlata ellen, de úgy is az erősebb érvekkel rendelkező oldalad fog nyerni.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...