Elvékonyodott dreadlock

A dredlock elvékonyodását több minden is okozhatja, de érdemes megfigyelni, hogy mik ezek a dolgok.

Elvékonyodott dreadlock 02

Az első és egyben nagyon fontos, hogy mielőtt a rasztázót hibáztatnánk, nézzük meg, hogy mi mit tettünk a hajunk érdekében. Természetesen ez nem csak az elvékonyodásnál egy fontos „szabály”, ez értendő bármilyen rasztahaj problémára. Az elvékonyodás gyakori szerepet játszik, számos rastánál és eléggé kellemetlenné tudja tenni a hajviseletet. De megkell nyugodnunk, hiszen ez egy természetes dolog is egyben. Ilyenkor sem magunkat, sem a rasztázót nem érdemes hibáztatni, ugyanis egy bizonyos idő múlva, ezek sajnos megvalósulnak, ezért is kell legalább kettő vagy három havonta javíttatni a rasztáinkat egy raszta szalonban.

Elvékonyodott dreadlock 01

De lássuk is, hogy milyen okok folytán vékonyodik el egy vagy több tincs. Amit már említettem is, hogy ez egy természetes folyamat velejárója, ami azt jelenti, hogy pár év elteltével egyszercsak meggondolja magát a pótlás, vagy egy nem pótlás része a hajnak és elkezdi, lassan feladni a kapaszkodását. Ilyenkor sokszor általában a magyarázat az, hogy már jó pár éves tincsekről van szó és sosem várhatjuk el, hogy mindig megtartsák eredeti alakjuk és tartósságuk. A gondozás ilyenkor nagy szerepet játszik és ne feledjük, akármit vehetünk a boltban, vagy üzletben előbb utóbb lekell cserélni. Itt is újra kell horgolni és gondozni folyamatosan.

Na de ez csak a természetes rész. Azért van itt még egy két ok a tarsolyunkban. Persze, szóba jöhet, hogy a raszta készítő, nem úgy teljesíti a feladatát és ez végett nem készíti olyan tartósra, aminek a következménye az, hogy szétcsúszik a tincs vagyis elvékonyodik. De fontos megjegyezni, hogy akár a nem megfelelő póthajtól is lehet. Vagy akár attól is, hogy a hajunk nem képes befogadni a rastát. Ilyenkor ez egy kicsit elszomorító tud lenni, hiszen senki sem szeretné, ha a haja külön életet élne. Tehát több oka is van az elvékonyodásnak. Ami még említésre méltó, hogy sokszor ez azért függ attól is, hogy hogyan mossuk, mivel, milyen időközönként. Vagy, hogy esetleg azért vékonyodott el, mert odacsuktuk valahova, de ezt már nem lehet tudni.

További tartalmakért tartsatok velünk és mégtöbbet megtudhatunk a dreadlockról.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...