Natural dreadlock tények

Te elégedett vagy a rasztáiddal? Erre vágytál? Nézzük meg, mit tudhatunk meg a természetes dreadlockról. Ezek, mint már a neve is mondja, természetesen összeállt haj. Itt a rasztázónak azon kívül, hogy gondozza, semmi köze sincs a dreadhez. Hogyan néz ki ez a rasztahaj?

Natural dreadlock, tények 01

Mivel semmilyen szalonos beavatkozást nem kapott az illető, akinek naturális haja van, így a tincseknek nincsenek egyforma paraméterei. Lehetnek vastagok, vékonyak, hosszabbak és rövidebbek is, plusz a töveinél semmilyen rendszerezett felosztás nem mutatkozik. Tulajdonképp két féle megoldás létezik a természetes tincsek kialakulására. Az első, a teljes haj elhanyagoltsága, vagyis nincs fésüldödés. Ez igazából egy jóval hosszabb folyamatot vesz igénybe, de változhat a hajunk szerkezetétől, minőségétől stb.

Raszta haj készítése, raszta haj javítása, raszta haj hosszabbítása

A másik megoldás, ami már inkább mesterségesnek számít, hogy vannak erre a célra kialakított gyapjú sapkák, amelyek kócolják a hajat és ez már valamennyivel rövidebb időt vesz igénybe, hogy eljussunk a kívánt célunkig. De itt is függ a hajunk milyenségétől. Ezeket a természetesen képződött tincseket kicsivel nehezebb javítani, de nem kell hozzá semmilyen más extra módszer. Ha túlságosan vastagok, és abból vékonyabbakat szeretnénk, azt nem lehet olyan könnyen kivitelezni. Ilyen esetben a hajszálak másképpen állnak össze a tincseken beül, mint azoknál, amit a rasztázó elkészít, ez végett egy tincsből kettőt varázsolni is komoly feladat, anélkül, hogy szétesne a haj. Vagy bevállaljuk azt a kockázatot, hogy veszítünk el tincseket darabszámra is és hosszra is, vagy az általában ilyenkor kedvezőbb megoldás, hogy tisztalappal kezdünk és esélyt adunk az ollónak.

Natural dreadlock, tények 02
Natural dreadlock, tények 02

Persze, elsőre félelmetes megoldásnak tűnhet, de a végeredmény érdekében elkell döntenünk, hogy nekünk vagy a hajunknak mi a megfelelőbb/ kedvezőbb. De azért nem kell megijedni sem, hiszen egy természetes dreadlock bevállalásánál ezt már előre tudjuk, ha később változtatni szeretnénk. Vannak további eszközök, melyek elősegíthetik a naturál tincsek kialakulását, de talán előnyösebb ha inkább semmilyen kenceficével nem bombázzuk a hajunkat, mert ki tudja később mennyire lesz rá kihatással. De valljuk be, ezek a rasták is nagyon szépek, főképp ha néha, néha benézünk vele egy kis javításra a szalonokba. Lehet elsőre kissé, ijesztőnek hangzik az erről írt cikk, de valójában nem kell tőle tartani, csupán pár tény arról, hogy tudd milyen rasztát válassz magadnak.

Facebook Comments
Te is nyugodtan oszd meg olyanokkal ezt a cikket, akiket érdekelhet:

You may also like...